Günümüzde yaratıcı fikirlerin ve özgün eserlerin, gerçek sahipleri dışında kullanılmasıyla ihlal edilmesi önemli bir sorun haline geldi. Bu sorunu eser sahiplerine yönelik çalışmalar yapmak üzere kurulan "sahiplen.com"’un sunduğu çözüm ile ortadan kaldırmak mümkün. Beste, şarkı sözü, şiir, yazı, resim, tasarım, web sitesi içeriği gibi her türlü eseriniz sahiplen.com ile bilgisayar ortamında kolayca sahipleniliyor. Her format ve boyuttaki eserleriniz, T.C. 5070 sayılı Kanuna göre geçerliliği olan zaman damgası ile onaylanıyor ve o eser üzerindeki hakkınız sahiplen.com’un çözümü ile yasal olarak koruma altına alınıyor.
T.C. 5070 Sayılı Elektronik İmza Kanunu kapsamında, yetkili elektronik sertifika hizmet sağlayıcı (ESHS) olarak hizmet veren TÜRKTRUST A.Ş.’nin teknik altyapısından faydalanarak oluşturulmuş olan sahiplen.com internet sitesi üzerinden, zaman damgası ile bilgisayarınızdaki her türlü dosyanın ve verinin, elektronik ortamda oluşturulduğu zamanı belirleyebiliyorsunuz. Aynı zamanda o tarihten itibaren damgalanan dosya üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadığını da yasal olarak kanıtlayabiliyorsunuz. 5070 sayılı kanuna göre geçerli olan “zaman damgası” uygulaması ile eseri üreten kişi, çalışması üzerindeki hakkını koruma altına almış oluyor. Müzisyenler, yazarlar, tasarımcılar, web sitesi sahipleri ve kurumları, mimarlar, hukuk büroları, yayınevleri, çeviri büroları, mali müşavirlik büroları, araştırmacılar, doktorlar ve sağlıkçılar, bilim adamları ile fikir ve icat sahiplerinin işini kolaylaştıran bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor.
Zaman Damgası mevzuat gereği, elektronik veriler üzerindeki fikri mülkiyet haklarının ispat hukuku bakımından incelenmesinde delil niteliği taşımaktadır.
Uygulama web tabanlı çalıştığı için, kullanıcıların bilgisayarına herhangi bir program yüklemesi gerekmiyor. İnternet Bankacılığında olduğu gibi, kullanıcı adı ve şifre ile, sisteme istenilen her yerden erişebiliyor ve zaman damgası kontörleriyle eser onay işlemleri tek tıkla ve 7/24 yapılabiliyor. "sahiplen.com" sitesine kullanıcı adı ve şifre ile giriş yaptıktan sonra, zaman damgası ile onay işlemi yaparken öncelikle onaylamak istediğiniz orijinal dosyayı bilgisayarınızda seçmeniz gerekiyor. Daha sonra o dosyaya zaman damgası kontörü ile onay işlemi gerçekleştiriliyor. İşlemin sonucunda damgalanmış yeni dosyayı verilen linkten bilgisayarınıza kaydetmeniz ve gerektiğinde yetkili mercilere delil olarak sunabilmeniz için zaman damgalı dosyayı orijinal dosya ile birlikte saklamanız gerekiyor.

Web Sitesi İçeriklerinizi Sahiplenin

Web Sitesi içeriklerinin başkaları tarafından kopyalanıp kullanılmasının engellenmesi de  ‘sahiplen.com’un önemli çözümleri arasında yer alıyor.  Sahiplen.com Kurucusu ve Genel Müdürü Barış Ciner, “İçinde bulunduğumuz şartlarda, üreten insanların emek kaybının çok fazla olduğunu ve bu durumun da duyarlı insanların yaratıcılığını olumsuz etkilediğini biliyoruz. "sahiplen.com" 'un sağlayacağı bu bilinçle, insanlar eserlerini kolaylıkla sahiplenecek ve bu sayede yaratılan her eserin değerini daha kolay bulmasını sağlayacaklar.” diyor. Teknolojik gelişmelerin geldiği nokta ve yakın geçmişte yürürlüğe giren 5070 sayılı Elektronik İmza kanununun yaptırım gücü ile artık eser sahiplerinin geleneksel yöntemlere nazaran daha pratik ve ekonomik çözümler aradığına dikkat çeken Ciner sözlerine şöyle devam ediyor:  
“Uygulamamızda onaylama işlemi sırasında, eserin veya dökümanın orjinali kişinin kendi bilgisayarında kaldığından, kopyası sistem tarafından alınmaz, içerik hiçbir şekilde başkaları tarafından görülmez. Ayrıca, "sahiplen.com" ile onaylanan eserlerin ve evrakların kaç sayfa veya içeriklerinin ne olduğunun önemi yoktur. Her onay işlemi 1 kontör olarak ücretlendirilir.” 

SAHİPLEN HAKKINDA KISA BİLGİLER

Hukuki Geçerlilik

5070 sayılı kanuna göre yapılan işlemler yasal olarak geçerli

Güvenirlik

Sistem altyapısı, yetkili ESHS olan TÜRKTRUST tarafından sağlanmaktadır

Yardım ve Teknik Destek

Canlı Yardım, Telefon veya e-posta ile 7/24 destek

Desteklenen Dosya Formatları

Tüm dosya formatları sistemimiz tarafından desteklenmektedir

Sistem Güvenliği

Tüm kullanıcı bilgileri SSL Sertifikası ile korunmaktadır

Etik Değerler

Orijinal eserinize ait dosyaların kopyası asla alınmaz

Partnerlerimiz

Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner