Her format ve boyuttaki eserlerin, 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu’na göre geçerliliği olan zaman damgası ile onaylanabileceği ve eser üzerindeki hakkın “sahiplen.com”un çözümü ile yasal olarak koruma altına alınabileceği bildirildi.
Sahiplen.com’dan yapılan yazılı açıklamada, Elektronik İmza Kanunu kapsamında yetkili elektronik sertifika hizmet sağlayıcı olarak hizmet veren Türktrust A.Ş.’nin teknik altyapısından faydalanarak oluşturulan site üzerinden, zaman damgası ile bilgisayardaki her türlü dosyanın ve verinin elektronik ortamda oluşturulduğu zamanının belirlenebileceği kaydedildi.
Aynı zamanda o tarihten itibaren damgalanan dosya üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadığının da yasal olarak kanıtlanabileceği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:
“5070 sayılı Kanuna göre geçerli olan zaman damgası uygulaması ile eseri üreten kişi, çalışması üzerindeki hakkını koruma altına almış oluyor.  Müzisyenler, yazarlar, tasarımcılar, web sitesi sahipleri ve kurumları, mimarlar, hukuk büroları, yayınevleri, çeviri büroları, mali müşavirlik büroları, araştırmacılar, doktorlar ve sağlıkçılar, bilim adamları ile fikir ve icat sahiplerinin işini kolaylaştıran bir çözüm olarak karşınıza çıkıyor. Sahiplen.com’un zaman damgası kontörleri, kredi kartı ve Turkcell mobil ödeme sistemi ile satın alınabilir.”
Beste, şarkı sözü, şiir, yazı, resim, tasarım, web sitesi içeriği gibi her türlü eserin sahiplen.com ile bilgisayar ortamında kolayca sahiplenileceğinin altı çizilen açıklamada, zaman damgasının, mevzuat gereği elektronik veriler üzerindeki fikri mülkiyet haklarının ispat hukuku bakımından incelenmesinde delil niteliği taşıdığı belirtildi.
Açıklamada, Web Sitesi içeriklerinin başkaları tarafından kopyalanıp kullanılmasının engellenmesinin de sahiplen.com’un çözümleri arasında yer aldığı ifade edildi.

“KOPYASI SİSTEM TARAFINDAN ALINMIYOR”

Sahiplen.com’un Kurucusu ve Genel Müdürü Barış Ciner, içinde bulunulan şartlarda üreten insanların emek kaybının çok fazla olduğuna ve bu durumun duyarlı insanların yaratıcılığını olumsuz etkilediğine işaret ederek, “Sahiplen.com’un sağlayacağı bu bilinçle, insanlar eserlerini kolaylıkla sahiplenecek ve bu sayede yaratılan her eserin değerini daha kolay bulmasını sağlayacaklar” dedi.
Teknolojik gelişmelerin geldiği nokta ve yakın geçmişte yürürlüğe giren 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu’nun yaptırım gücü ile artık eser sahiplerinin geleneksel yöntemlerden olan geleneksel yöntemlere nazara daha pratik ve ekonomik çözümler aradığına dikkat çeken Ciner, uygulamalarında onaylama işlemi sırasında eserin veya dokümanın orijinalinin kişinin kendi bilgisayarında kalmasından dolayı kopyasının sistem tarafından alınmadığını, içeriğin hiçbir şekilde başkaları tarafından görülemeyeceğini bildirdi. Ciner, Sahiplen.com’da her onay işleminin 1 kontör olarak ücretlendirildiğini bildirdi.
Zaman damgasının bir kontörünün 4 lira, 5 kontörünün 20 lira, 10 kontörünün 40 lira, 25 kontörünün 95 lira, 50 kontörünün 180 lira, 100 kontörünün 350 lira, 250 kontörünün 750 lira, 500 kontörünün 1.250 lira ve 1.000 kontörünün 2 bin lira ile ücretlendirileceği belirtildi.

SAHİPLEN HAKKINDA KISA BİLGİLER

Hukuki Geçerlilik

5070 sayılı kanuna göre yapılan işlemler yasal olarak geçerli

Güvenirlik

Sistem altyapısı, yetkili ESHS olan TÜRKTRUST tarafından sağlanmaktadır

Yardım ve Teknik Destek

Canlı Yardım, Telefon veya e-posta ile 7/24 destek

Desteklenen Dosya Formatları

Tüm dosya formatları sistemimiz tarafından desteklenmektedir

Sistem Güvenliği

Tüm kullanıcı bilgileri SSL Sertifikası ile korunmaktadır

Etik Değerler

Orijinal eserinize ait dosyaların kopyası asla alınmaz

Partnerlerimiz

Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner