Nasıl Kullanılır?

Eseri üreten siz olabilirsiniz, ama hukuki açıdan gerçek sahibi olduğunuzu nasıl kanıtlayabilirsiniz? sahiplen.com ile ürettiğiniz eserlerin hak sahipliğini ekonomik, pratik ve 5070 Sayılı Kanun kapsamında yasal olarak kolayca ispat edebilirsiniz. 
 

sahiplen.com'dan eserimi nasıl koruma altına alırım? 

Uygulamamıza giriş yaptıktan sonra "Eserini Sahiplen" adımında, eserinize ait olan dosyayı seçin. İşlemin devamında size verilen .tst uzantılı zaman damgası sertifika dosyanızı bilgisayarınıza indirin. İşlem bu kadar! Unutmayın, hem eserinize ait orijinal dosyayı hem de bilgisayarınıza indirdiğiniz .tst uzantılı zaman damgası dosyanızı birlikte saklayın ve asla kaybetmeyin. Her 2 dosyayı kendinize e-mail atarak da yedekleyebilirsiniz. 
 

sahiplen.com ne işe yarar?

sahiplen.com eserleriniz üzerindeki hak sahipliğinizi yasal olarak koruma altına alan ve eserinizi başkasının kullanması durumunda gerçek sahibinin siz olduğunuzu kanıtlamanızı sağlayan pratik bir sistemdir.

sahiplen.com'u kimler kullanabilir?

Belki bir yazarsın... Belki bir çizer... Belki de bir besteci... 
sahiplen.com ile her türlü eserinizi bilgisayar ortamında kolayca sahiplenebilirsiniz. Üstelik eserinizin formatı ne olursa olsun.

sahiplen.com'dan yapılan işlemlerin hukuki geçerliliği var mıdır?

5070 Sayılı Kanun'a göre sahiplen.com ile yapılan işlemler yasal olarak geçerlidir.

sahiplen.com'a nasıl güvenebilirim?

sahiplen.com uygulaması, 5070 Sayılı Elektronik İmza Kanunu kapsamında, yetkili elektronik sertifika hizmet sağlayıcı (ESHS) olarak hizmet veren TÜRKTRUST A.Ş.’nin teknik altyapısından faydalanarak oluşturulmuştur. Kurulduğu 2009 yılından bugüne ise binlerce kullanıcısına hizmet vermeye devam etmektedir.

sahiplen.com'u kimler kullanıyor?

Ana menüdeki "Sahiplenenler" bölümüne tıkladığınızda; birçok sanatçı ve ünlü ismin de yer aldığı kullanıcılarımızın sahiplen.com uygulaması ile ilgili görüş ve önerilerini görebilirsiniz. Ana menüdeki "Basın" bölümünde ise bugüne kadar sahiplen.com hakkında çıkan haberlere göz atabilirsiniz.

Son olarak bir önerim olacak!

sahiplen.com hakkında takıldığınız veya merak ettiğiniz konular varsa çevrimiçi konuşma bölümünden canlı destek alabilir, sıkça sorulan sorular bölümünden sorularınızın yanıtlarını bulabilirsiniz.

SAHİPLEN HAKKINDA KISA BİLGİLER

Hukuki Geçerlilik

5070 sayılı kanuna göre yapılan işlemler yasal olarak geçerli

Güvenirlik

Sistem altyapısı, yetkili ESHS olan TÜRKTRUST tarafından sağlanmaktadır

Yardım ve Teknik Destek

Canlı Yardım, Telefon veya e-posta ile 7/24 destek

Desteklenen Dosya Formatları

Tüm dosya formatları sistemimiz tarafından desteklenmektedir

Sistem Güvenliği

Tüm kullanıcı bilgileri SSL Sertifikası ile korunmaktadır

Etik Değerler

Orijinal eserinize ait dosyaların kopyası asla alınmaz

Partnerlerimiz

Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner